Rabarberu kompots ar biezo vaniļas mērci

Pēc šīs receptes gatavota vaniļas mērce drīzāk gan atgādina krēmu, taču sader ar rabarberiem harmoniskāk nekā klasiskā vaniļas mērce.

FOTO: Shutterstock.com

SASTĀVDAĻAS


Kompotam

  • 400 g rabarberu
  • 50 g cukura
  • 3 ēdk. ābolu sulas
     


Vaniļas mērcei

Reklāma
Reklāma
  • 300 ml piena
  • 2 olas
  • 40 g cukura
  • 2 ēdk. cietes
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
     

Pagatavošana
Rabarberus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un ber katlā. Pievieno cukuru un ābolu sulu un uz lēnas uguns sautē 10 minūtes.

Olām atdali baltumu no dzeltenuma. Baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.

Pienā iekul cieti. Pievieno olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Maisot uzvāri un uzreiz noņem no uguns. Liec aukstā ūdens peldē un maisot atdzesē. Iecilā olu baltumus.