Uztura speciālistes maizes recepte – bagāta ar olbaltumvielām un šķiedrvielām
Sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atklāj savu sātīgās lēcu maizes recepti: “Lēcu maize ir bagāta ar olbaltumvielām, šķiedrvielām, B grupas vitamīniem, folskābi un dzelzi. Šo maizi izvēlos cept, kad ir vēlme pēc sātīgām brokastīm vai uzkodām".

FOTO: Normunds Baranovskis
Lēcu maizi uztura speciāliste iesaka ēst ar svaigo sieru un mikrozaļumiem vai kopā ar avokado un tomātiem, balzamiko mērci.
Sastāvdaļas:
1 glāze lēcu
110 g grieķu jogurta vai bieza skābā krējuma
2 ēdamk. olīveļļas
2 olas
2 tējk. cepamā pulvera
Sāls pēc garšas
Sezama sēklas (pārkaisīšanai)
Gatavošana:
- Lēcas iemērc aukstā ūdenī un atstāj uz nakti. Pēc mērcēšanas ūdeni nolej un lēcas
noskalo. Visas mīklas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz viendabīgai masai.
- Mīklu lej cepamformā, pārkaisa ar sezama sēklām un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 185 grādu temperatūrā aptuveni 30–35 minūtes, līdz maizes virsma paliek zeltaini brūna.
Lēcu maizi uztura speciāliste, "Rimi Bērniem" eksperte Olga Ļubina iesaka ēst ar svaigo sieru un mikrozaļumiem vai kopā ar avokado un tomātiem, balzamiko mērci. “Taču tā lieliski garšo arī bez piedevām!”