Uztura speciālistes maizes recepte – bagāta ar olbaltumvielām un šķiedrvielām

Sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atklāj savu sātīgās lēcu maizes recepti: “Lēcu maize ir bagāta ar olbaltumvielām, šķiedrvielām, B grupas vitamīniem, folskābi un dzelzi. Šo maizi izvēlos cept, kad ir vēlme pēc sātīgām brokastīm vai uzkodām".
Lēcu maizi uztura speciāliste iesaka ēst ar svaigo sieru un mikrozaļumiem vai kopā ar avokado un tomātiem, balzamiko mērci.

FOTO: Normunds Baranovskis

Lēcu maizi uztura speciāliste iesaka ēst ar svaigo sieru un mikrozaļumiem vai kopā ar avokado un tomātiem, balzamiko mērci.

Sastāvdaļas:
1 glāze lēcu
110 g grieķu jogurta vai bieza skābā krējuma
2 ēdamk. olīveļļas
2 olas
2 tējk. cepamā pulvera
Sāls pēc garšas
Sezama sēklas (pārkaisīšanai)
 

Gatavošana:

  • Lēcas iemērc aukstā ūdenī un atstāj uz nakti. Pēc mērcēšanas ūdeni nolej un lēcas
    noskalo. Visas mīklas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz viendabīgai masai. 
Reklāma
Reklāma
  • Mīklu lej cepamformā, pārkaisa ar sezama sēklām un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 185 grādu temperatūrā aptuveni 30–35 minūtes, līdz maizes virsma paliek zeltaini brūna. 

Lēcu maizi uztura speciāliste, "Rimi Bērniem" eksperte Olga Ļubina iesaka ēst ar svaigo sieru un mikrozaļumiem vai kopā ar avokado un tomātiem, balzamiko mērci. “Taču tā lieliski garšo arī bez piedevām!”

Saistītie raksti