Cepam maizi mājās! Pavāri iesaka savas maizes receptes
![Šī, iespējams, ir pasaulē vieglākā un ātrākā recepte. Un no tās sanāk pasaulē mīkstākā un pufīgākā baltmaizīte, teic Anna Panna.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/105366/conversions/kondenseta_piena_maize_2-696x464.jpg)
FOTO: no personīgā arhīva
"Šī, iespējams, ir pasaulē vieglākā un ātrākā recepte. Un no tās sanāk pasaulē mīkstākā un pufīgākā baltmaizīte," teic Anna Panna.
Vienkāršā un garda plakanmaize
Pavāra Normunda Baranovska recepte.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/105364/conversions/plakanmaize_shutterstock-w696.jpg)
Sastāvdaļas:
200 g augstākā labuma kviešu miltu
20 g eļļas + maizes apcepšanai
5g sāls
6 g cepamā pulvera
90 g silta ūdens
Gatavošana:
- Savieno miltus ar cepamo pulveri un sāli.
- Pievieno siltu ūdeni ar eļļu un izmīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām un galda.
- Dali mīklu 2 vai 4 daļās, apklāj ar dvielīti un atstāj uz galda 20 minūtes.
- Mīklas bumbiņas izrullē apaļas 1- 2 cm biezumā.
- Cep uz vidēja karstuma ietaukotas pannas, no abām pusēm, kā pankūkas.
- Apklāj ar dvielīti.
- Pirms pasniegšanas maizi apklāj ar zaļumu un ķiploku sviestu.
Kondensētā piena saldā baltmaize
Annas Pannas recepte.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/105365/conversions/kondenseta_piena_maize_1-w696.jpg)
"Šī, iespējams, ir pasaulē vieglākā un ātrākā recepte. Un no tās sanāk pasaulē mīkstākā un pufīgākā baltmaizīte," teic Anna Panna.
Sastāvdaļas:
1 bundža kondensētā piena ar cukuru
130g miltu
2 tēj.k. cepamā pulvera
40g sviests
4 olas
Šķipsna sāls
Gatavošana:
- Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru vai kārtīgi ietauko ar sviestu.
- Izkausē sviestu.
- Lielā bļodā lej kondensēto pienu un saputo kopā ar olām. To dari ar mikseri.
- Pievieno izkausētu sviestu un turpini putot.
- Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Iecilā tos.
- Gatavo mīklu lej sagatavotajā formā. Krāsni sakarsē 170grādus karstu un kūku cep aptuveni 50-60min.
- Pasniedz kopā ar tēju. Garšo debešķīgi un atgādina bērnību.
Saldskābā tumšā maize
Konditores Airitas Miezes recepte.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/105368/conversions/recepte_saldskabmaizei-w696.jpg)
Sastāvdaļas:
1.2l ūdens
20g ķimenes
150g muskovado cukura
15g sāls
30g sausais raugs
700g dažādi graudi
1.2kg kviešu milti
800g rudzu milti
Gatavošana:
- Miltus pārlej ar 0.5l vāroša ūdens, lai milti atdzīvojas. Atstāj malā.
- Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa ar rokām.
- Liek raudzēties 40min-1h.
- Kad mīkla uzrūgusi, veido maizes kukulīšus, liek cepamajā veidnē un
pārber a miltiem. Atstaj vēlreiz raudzēties. - leliek 260C, bet tad uzregulē uz 180C. Cep 25-30min.
Fokača
Konditores Airitas Miezes recepte.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/105367/conversions/Fokaca_airitas-w696.jpg)
Sastāvdaļas:
1kg milti
40g ieraugs Durum
24g sāls
30g cukurs
700l ūdens
240l olīveļļa (puse mīklā, puse uz
pannai)
Gatavošana:
- Visas sastāvdaļas ar ½ no eļļas daudzuma liek maisītājā, samīca mīklu. Otru ½ no eļļas liek pannā.
- Mīklu liek raudzēties.
- Uzrūgušai mīklai pa virsu kārto ķirštomātus ar miziņu uz leju.
- Uzraudzē vēlreiz.
- Cep 200C 12-15min.
Variācija: var pievienot trifeļu eļļu, kaltētas baravikas vai citas garšas.