Dod sanīkušajiem banāniem iespēju! Izcili garšīgas banānmaizes recepte

Kad dienu no dienas no augļu groziņa uz tevi noraugās sabrūnējuši banāni, tas ir jāvērš par labu! Sulīga banānmaize ar šķipsniņu kardamona būs tieši tas, kas piestāv šīm vēsajām pavasara dienām.
Banānmaizes maliņas sanāk stingras, bet vidiņš – mīksts un mitrs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Banānmaizes maliņas sanāk stingras, bet vidiņš – mīksts un mitrs.

Sastāvdaļas:

3-4 labi nogatavojušies banāni

80 g kausēta sviesta

80 g cukura

250 g miltu

1 ola

200 g riekstu (vislabāk izmantot valriekstus, pekanriekstus vai lazdu riekstus)

1 tāfelīte tumšās šokolādes

Reklāma
Reklāma

1 tējkarote cepamā pulvera

Šķipsniņa vanilīna

Šķipsniņa sāls

Šķipsniņa malta kardamona

 

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  2. Bļodā ar dakšiņu saspaidi banānus viendabīgā masā.
  3. Pievieno banāniem cukuru, sāli, vanilīnu, izkausēto sviestu, olu un samaisi.
  4. Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, sasmalcinātus riekstus un palielus šokolādes gabaliņus. Viegli sajauc mīklu.
  5. Formiņā klāj cepampapīru un lej mīklu. Ar karoti viegli izlīdzini.
  6. Liec cepeškrāsnī un cep aptuveni 50 minūtes. Pēc tam atdzesē formā un – gatavs!

Saistītie raksti