Mājās cepta ciabatta

Es esmu pārsteigta par gala rezultātu, jo maize ir neizsakāmi garda. Mīksta, maiga, svaiga un pašas rokām cepta.
Tu būsi pārsteigts par mājās ceptā maizes kukulīša smaržu un garšu...

FOTO: Shutterstock.com

Tu būsi pārsteigts par mājās ceptā maizes kukulīša smaržu un garšu...

Sastāvdaļas (diviem klaipiņiem):

  • ap 450g miltu
  • 1 tēj.k sāls
  • 15g svaigais raugs
  • 250ml ūdens
  • 1 tēj. cukurs
  • 1 ēd.k eļļas

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Miltus sajaucam ar sāli. Raugu izšķīdinām siltā ūdenī un pievienojam cukuru, atstājam uz 10 minūtēm.
  2. Raugu pielejam miltiem, pievienojam eļļu, izmīcām mīklu. Ja par sausu, tad pievienojam ūdeni, ja par lipīgu, tad miltus. Mīklai jābūt maigai, bet nav jālīp pie rokām.
  3. Ieliekam mīklu traukā, apsedzam ar pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uz 1 stundu. Es uzsildu cepeškrāsni līdz 40 gradiem, izslēdzu un tur raudzēju.
  4. Uz cepamās plāts uzliekam cepamo papīru, nedaudz apkaisām ar miltiem, liekam virsū mīklu, izveidojam maizītes formu, pārkaisām ar miltiem un atstājam uz 20 minūtēm zem dvieļa rūgt.
  5. Cepeškrāsnī pašā apakšā ieliekam trauku ar ūdeni, jo vajadzīgi tvaiki. Cepampannu ar maizi liekam uz zemākā nodalījuma un cepam 210 grādos ap 20 minūtēm
  6. Gatavo maizīti apsedzam ar dvieli, ļaujam atdzist un tikai tad sagriežam.
     

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

Saistītie raksti