Bērni būs pārsteigti un apēdīs daudz labumu – zaļās pankūkas

Tradicionāli pankūkas gatavo no kviešu miltiem, bet mūsdienās ir pieejamas daudzas alternatīvas, kas var uzlabot pankūku uzturvērtību. Šoreiz sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina atklāj zaļo pankūku recepti.
Neparastas un pavisam viegli pagatavojamas pankūkas.

FOTO: Publicitātes foto

Neparastas un pavisam viegli pagatavojamas pankūkas.

Sastāvdaļas:

  • 100 g svaigu spinātu, diļļu vai citu zaļumu
  • 1 glāze piena
  • 0,5 glāzes verdoša ūdens
  • 100 g pilngraudu miltu
  • 1 vistas ola
  • 0,5 tējk. sāls
  • 1 ēdamk. augu eļļas

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Nomazgā zaļumus un ievieto sietā, lai notecinātu lieko mitrumu.
  2. Zaļumus liek blenderī, pievieno pienu un sakuļ līdz viendabīgai masai.
  3. Atsevišķi sakuļ olu un pievieno spinātu maisījumam.
  4. Mīklai pievieno sāli un pilngraudu miltus, tad vēlreiz sablendē, lai masā nebūtu kunkuļu.
  5. Mīklu pārlej bļodā, pievieno verdošu ūdeni un kārtīgi samaisa. Pievieno arī eļļu.
  6. Pankūkas cep sakarsētā pannā zeltaini brūnas. 
  7. Pasniedz ar skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

Saistītie raksti