Sakaltusi rupjmaize? Pagatavo kraukšķīgus čipšus

Šefpavārs Lauris Aleksejevs “Getliņi EKO” “Leftover” ēdiena gatavošanas meistarklasē atklāja recepti, ko pagatavot no sakaltušas rupjmaizes.
Pagatavotos kraukšķus var ēst gan kā čipšus, gan izmantot kā piedevu desertos.

FOTO: Publicitātes foto

Pagatavotos kraukšķus var ēst gan kā čipšus, gan izmantot kā piedevu desertos.

Sastāvdaļas:

  • Sakaltusi rupjmaize
  • Sāls un citas garšvielas pēc izvēles, piemēram, kumīns
  • Milti 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Sakaltušo maizi aplej ar verdošu ūdeni un ļauj tai piebriest. Ūdens jāpielej tik daudz, lai, maizei uzbriestot, masa nebūtu šķidra. 
  2. Pievieno nedaudz sāli, kumīnu vai citas garšvielas pēc izvēles un miltus. Ja ir vēlme, var pievienot arī ķimenes vai saulespuķu sēklas. Ar mikseri izveidoto masu samaļ viendabīgā konsistencē, lai tajā nebūtu lieli maizes gabali. Var izmantot arī blenderi. 
  3. Viendabīgo masu uzliek uz silikona pamatnes vai pergamenta papīra. Masas biezumu var izvēlēties pats – ja vēlas plānākus čipšus, tad masu taisa plānāku, ja biezākus, tad attiecīgi masu var atstāt biezākā kārtā. 
  4. Kad masa izsmērēta, to kopā ar silikona pamatni liek cepeškrāsnī kaltēties 160 grādos. Tai vajadzētu būt kraukšķīgai, tāpēc gatavošanas laiks ir atkarīgs no krāsns, taču vidēji tās varētu būt 10-15 minūtes. 
  5. Pēc cepšanas maizes kraukšķi jāizņem no krāsns un jāļauj tiem atdzist. Pēc tam tos saplēš vai sagriež ar nazi mazākos gabaliņos. 

Saistītie raksti