Rudzu maizes un bumbieru krēms - deserts

Kad nu Tavs noskaņojums gadījies nudien krēmīgs, tad taču arī kaut kas krēmīgs ir jāpagatavo, lai uzmundrinātu sevi un parējos, vaine? 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  1. 1kg - bumbieru
  2. 1 gab. - citrona
  3. 5 ēdamk. - rudzu maizes rīvmaize
  4. 2 ēdamk. - medus
  5. 1/2 ēdamk. - kanēļa
  6. 8-10g - želatīna
  7. 1 ēdamk. - cukura
  8. 100ml - ūdens

Gatavošana:

  • Bumbierus nomizo. Divus bumbierus pārgriež uz pusēm, bet pārējos attīra no kauliņiem un mīkstumu sagriež gabaliņos.
  • Šos gabaliņus liek katliņā, pielej 100 ml ūdens un izvāra mīkstus.
  • Tad sablenderē, pievienojot vienu ēdamkaroti medus, kanēli un ēdamkaroti rudzu rīvmaizes.
  • Atdzesē.
  • No citrona izspiež sulu un pieber želatīnu.
  • Kad tas uzbriedis, to izkausē un iejauc bumbieru krēmā.
  • Krēmu pilda traukos un liek uz vismaz vienu stundu ledusskapī saželēt.
  • Pa to laiku sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem grila režīmā.
  • Uz paplātes liek četras bumbieru pusītes, apkaisa ar cukuru un karamelizē 5-10 minūtes.
  • Atlikušo rudzu rīvmaizi sajauc ar vienu ēdamkaroti medus, lai veidojas drumstalas, un pasniedzot ar tām apber desertu.
Reklāma
Reklāma

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas