10 noslēpumi baklažānu pagatavošanai visaugstākajā līmenī + lieliskas receptes to apēšanai

Baklažānos ir maz kaloriju, un tie satur vielas, kas samazina holesterīna līmeni asinīs un pektīnu, kas savukārt sekmē indīgu vielu izvadīšanu no organisma. Turklāt šie tumši violetie dārzeņi tik kārdinoši izskatās! Piedāvājam 10 noslēpumus, kā baklažānus pagatavot visaugstākajā līmenī.
Pildītus baklažānus vasarā gatavo teju katra virtuves saimniece vai saimnieks. Ar ko gan tik netiek pildīti baklažāni!

FOTO: Shutterstock.com

Pildītus baklažānus vasarā gatavo teju katra virtuves saimniece vai saimnieks. Ar ko gan tik netiek pildīti baklažāni!

  1. Izvēloties baklažānu, priekšroku dod "jaunam", tumši violetam auglim. Tie satur mazāk solanīna - vielas, kas ēdienam var piedot rūgtenu garšu.
  2. Izvēloties baklažānu, raugies, lai tie ir ar gludu, spīdīgu miziņu un zaļu "astīti". Pārāk tumša, sausa un plankumaina baklažāna miziņa, tumši pleķi un brūna, pakaltusi "astite" jeb kātiņa daļa liecina par to, ka auglis jau sen kā norauts un jau vairs nesatur visas vērtīgās un garšīgās uzturvielas, kā tas pieklātos svaigam auglim.
  3. Lai noņemtu baklažāna rūgteno garšu, pirms tā pagatavošanas augli 10-15 minūtes jāpatur sālsūdenī. Pēc tam sālsūdens jānolej, bet baklažāns - jānosusina. Lasi arī: Kā nopirkt labu baklažānu?
  4. Ar ko gan tik netiek pildīti baklažāni! Šī ēdiena pagatvošanai der jebkura veida gaļa, arī putnu, dažādi dārzeņi un pat putraimu izstrādājumi. Pildītos baklažānus parasti ievieto cepeškrāsnī vai sautē katliņā, zem vāka un nelielā ūdens vai krējuma daudzumā.
  5. Baklažānu ikri būs daudz garšīgāki, ja tos gatavos no apgrauzdētiem augļiem.
  6. Baklažānus, ko iecerēts izmantot dārzeņu ikru pagatvošanai, nevajadzētu malt caur gaļas mašīnu - metāls var piedot nepatīkamu garšu.
  7. Pirms cepšanas baklažāna miziņu vairākās vietās noteikti sadurstiet. Ja vēlas noņemt miziņu, to dara jau pēc cepšanas, kad tie karsti, un tas jādara zem auksta ūdens strūklas.
  8. Lai arī ziemā savus mīļos varētu pabarot ar šiem vērtīgajiem dārzeņiem, parūpējies par to vasarā - sagriez ripiņās un ieliec saldētavā. Tikai atceries, ka pirms baklažānu pagatavošanas ziemā, tos iepriekš nav jāatkausē, uzreiz var ķerties pie iecerētā ēdiena pagatvošanas.
  9. Pirms cepšanas baklažānus vēlams sagriezt gredzentiņos, taču tos nav nepieciešams apviļāt miltos, labāk uzreiz apbrūnināt zeltainā krāsā.
  10. Baklažāni vislabāk sader ar ķiplokiem, tomātiem, sieru un zaļumiem.

Saistītie raksti