Baklažānu un smalcinātu tomātu sacepums ar sieru
Baklažāni tomātu mērcē itāļu gaumē.
Sastāvdaļas:
- 1 baklažāns
- 1 mozarella
- Parmeziano (Ja nav, var ņemt jebkuru citu pikantu sieru)
- Sīpols
- Ķiploks
- Bundža ar smalcinātiem tomātiem
- Rīvmaize
- Baziliks
Pagatavošana
Baklažānu sagriež apmēram 8 mm biezās šķēlēs. Apsāla, ļauj
atsuloties. Tikmēr uz pannas apcep sīpolus, ķiplokus un
pieliek klāt smalcinātus tomātus no bundžas. Tas viss jāsavāra tādā
riktīgā mērcē. Itāļi vārot stundām, latvieši - kādas 30 min.
Jāraugās, lai neizžūst, tāpēc var ik pa laikam pieliet klāt tomātu
sulu. Tikmēr baklažāni ir atsulojušies. Katru šķēli apviļā
rīvmaizē un apcep eļļā. Kā jau zinams, baklažāniem eļļu žēlot
nedrīkst. Un tad visu kārto cepamformiņā. 1 slānis tomātu
mērcīte, tad baklažāni, tad Parmeziano un Mozarella siers.
Noslēdz visu ar baklažānu un tomātu mērci. Kad gatavs, var uzbērt
sarīvēto parmezāna sieru. Ļauj atpūsties!