Sezonas ēdiens: Baklažānu sēņu laiva
Baklažāni ir neiztrūkstošs elements Kaukāza virtuvē.
Vajadzēs:
baklažānu
sauju sēņu (gailenes, baravikas, bekas)
sīpolus
ķiploku
50 g labi kūstoša siera
eļļu
timiānu
sāli
Pagatavošana:
Baklažānu pārgriež gareniski un izņem mīkstumu, tad apsāla, ierīvē ar saspiestu ķiploku un eļļu. Tā sagatavotu dārzeni cep aptuveni piecas minūtes 200 grādu temperatūrā. Sēnes, sīpolus un izņemto baklažāna mīkstumu sagriež un liek pannā cepties. Masai pievieno timiānu, sāli un nedaudz ķiploka. Izceptajās baklažānu laiviņās pilda sagatavoto masu, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepeškrāsnī, līdz siers ir izkusis.
Avots: žurnāls Unas gardums 2010/rudens