Sezonas ēdiens: Baklažānu sēņu laiva

Baklažāni ir neiztrūkstošs elements Kaukāza virtuvē.

Izceptajās baklažānu laiviņās pilda sagatavoto masu, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepeškrāsnī

FOTO: Shutterstock.com

Izceptajās baklažānu laiviņās pilda sagatavoto masu, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepeškrāsnī

Vajadzēs:

baklažānu

sauju sēņu (gailenes, baravikas, bekas)

sīpolus

ķiploku

50 g labi kūstoša siera

eļļu

timiānu

sāli

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

Baklažānu pārgriež gareniski un izņem mīkstumu, tad apsāla, ierīvē ar saspiestu ķiploku un eļļu. Tā sagatavotu dārzeni cep aptuveni piecas minūtes 200 grādu temperatūrā. Sēnes, sīpolus un izņemto baklažāna mīkstumu sagriež un liek pannā cepties. Masai pievieno timiānu, sāli un nedaudz ķiploka. Izceptajās baklažānu laiviņās pilda sagatavoto masu, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepeškrāsnī, līdz siers ir izkusis.

 

  Avots: žurnāls Unas gardums 2010/rudens

 

Sastāvdaļas