Tomātu un baklažānu sacepums

Lieliska, viegla un aromātiska piedeva. Papildinot ar bagātīgu mērci, vari pasniegt kā pamatēdienu. Vari izmantot arī kabaci un sīpolus.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

 4 porcijas

Gatavošana 10 minūtes plus 40 minūtes cepšanai

 

Sastāvdaļas:

6 tomāti

2 baklažāni

3 daiviņas ķiploka

svaigi malti pipari

sāls

2 ēdk. olīveļļas

Reklāma
Reklāma

pāris zariņu timiāna

 

Gatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagriez tomātus un baklažānus ripās. Kārto tos pamīšus dziļā cepamā veidnē, pa vidu iemetot veselas ķiploku daiviņas. Visam pārkaisi piparus, sāli pēc garšas, pārslaki ar eļļu un uzliec timiāna zariņus. Cep aptuveni 20 minūtes, tad ar radušos dārzeņu sulu pārlaisti sacepuma virsu un cep vēl 20 minūtes. 

 

 Avots: žurnāls "Labu Apetīti" 2009/9

 

Sastāvdaļas