Ļoti garšīga sagatave borščam

 03. augusts 2019 6:00 Recepte

Ziemā būs ļoti ērti – atverat burciņu un pēc pusstundas borščs gatavs! Var gatavot bez gaļas, var par pamatu izmantot buljonu vai gaļas konservus. Jebkurā gadījumā, laiku ietaupīsiet krietni.



SASTĀVDAĻAS:

  • bietes – 3 kg
  • burkāni – 1 kg
  • sīpoli – 1 kg
  • saldie pipari – 1 kg
  • tomāti – 1 kg
  • cukurs – 1 glāze
  • sāls – 3 ēdamkarotes
  • augu eļļa – 1 glāze
  • 9% etiķis – 125 ml

No šī daudzuma iznāk 12 puslitra burciņas sagataves.


PAGATAVOŠANA:
Visus dārzeņus nomazgāt, nomizot un likt bļodā sekojošā kārtībā:
Sīpolus sagriezt pusgredzenos;
Bietes sarīvēt uz rupjās rīves, tāpat sarīvēt burkānus. Piparus sagriezt salmiņos, tomātus plānās šķēlītēs;
Pievienot sāli, cukuru, etiķi un eļļu;
Visu samaisīt, likt uz mazas uguns, karsēt, līdz sāk izdalīties sula. Uguni uzgriezt lielāku un vārīt 25 minūtes.
Sagatavi karstu likt burkās un aizvalcēt.
Ziemā vienkārši uzvāriet buljoniņu, pieliekat kāpostus, kartupeļus, mazliet pavāriet, pieliekat burciņas saturu un pēc 7 – 10 minūtēm borščs gatavs!
Jau šķīvī pieliekat sakapātus ķiplociņus, tā pavairāk zaļumus un krējumu. Mēli var norīt!

 

Recepte ono portāla Edamkopa.lv