Marinētas bietītes ziemas krājumiem

Viens no mūsu ģimenes mīļākajiem koservējumiem ir marinētas bietītes. Tās garšo visiem un ir arī bagātas ar dzelzi un kāliju, kā arī tās attīra organismu!

FOTO: Shutterstock.com

Marinētas bietītes var ēst pie otrajiem ēdieniem, vārot boršču vai pievienot salātos ''siļķe kažokā''.

Sastāvdaļas:

  • bietes
  • sāls
  • cukurs
  • etiķis
  • ja vēlas, tām var pievienot arī ķimenes

Gatavošana:

  • Katlā izvāra nomazgātas bietes.
  • Kad tās izvārījušās, atdzisušas tās nomizo.
  • Tad bietes sarīvē uz sakņu rīves, liek katlā.
  • Tām pievieno sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.
  • Pagaršojot bietes, tām jāgaršo izteikti saldenskābām, jo atdzisušas tās garšos ne tik izteikti.
  • Kad bietes katlā ir kārtīgi izkarsušas, tās pilda tīrās burkās un aizvāko.
  • Tās novieto ar vāciņu uz leju, lai atdziest.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas