Konservēti dārzeņu salāti ziemai. Recepte

Lai ziemā nebūtu daudz jāgudro, kādus salātus ēdīsi pusdienās, izdomā to jau tagad un iekonservē! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai vari iedomāties, cik gardi tas izskatīsies uz tava pusdienu šķīvja?

Sastāvdaļas:

  • 1 kg burkānu
  • 3,5 kg tomātu
  • 1 kg paprikas
  • 0,5 kg sīpolu
  • 0,3 kg sakņu selerija
  • bunte pētersīļu lapu
  • 3 čili pipari
  • 3 galviņas ķiploku
  • 3 ēd.k. sāls
  • 3-5 ēd.k. cukura
  • 2 ēd.k. esences
  • 1 glāze eļļas
  • melnie pipari pēc garšas

Gatavošana:

  • Burkānus nomizo un sarīvē uz sakņu rīves - eļļā apcep.
  • Papriku un seleriju sagriež salmiņos. 
  • Tomātus samaļ gaļas mašīnā.
  • Sīpolus sagriež pusripiņās un apcep eļļā.
  • Katlā liek samaltos tomātus.
  • Tiem pievieno burkānus, papriku, sīpolus un sakņu seleriju.
  • Visu vāra pusmīkstu.
  • Pētersīļu lapas sasmalcina un pievieno salātiem.
  • Katlā liek sāli, cukuru, melnos piparus, eļļu un čili piparus.
  • Visu samaisa un vāra gatavu.
  • Beigās pievieno izspiestus ķiplokus un etiķa esenci.
  • Karstu pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un liek ar vāciņu uz leju, lai atdziest.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas