"Mazo kotletīšu" jeb frikadeļu zupa

 27. jūlijs 2016 20:15 Recepte


Foto: Shutterstock.com


Ņem malto gaļu, klāt pievieno sāli, maltos piparus (nedaudz), olu un sajauc mīklu.
Notīrītos burkānus sarīvē uz sakņu rīves, sīpolu sasmalcina. Pannā liek sviestu, ieber burkānus un sīpolus.Visu sautē, līdz ieguvuši zeltainu krāsu.Tikmēr katliņā ielej ūdeni un, kad tas sāk vārīties, veido no maltās gaļas bumbiņas un liek katliņā. Kad gaļa ielikta, pieber rīsus un kartupeļus, pēc 10 min. pieliek burkānus ar sīpoliem, pievieno smaržīgos piparus un lauru lapu, sāli pēc garšas. Kad kartupeļi gatavi, zupa ir gatava. Pasniedz ar krējumu un kaltētiem zaļumiem.
Zupa ir maigu garšu, nav asa, piemērota maziem bērniem. Mani bērni deva zupai nosaukumu.

 


Recepti iesūtīja: Dace Attāle 

Sastāvdaļas

1. Maltā gaļa
1/ kg
2. Ola
1 gab
3. Burkāni
3 gab.
4. Sīpols
1 vidēji liels
5. Kartupeļi
5 gab
6. Rīsi
50 grami
7. Sviests
100 grami
8. Sāls,pipari smaržīgie,lauru lapa
pēc garšas



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas