Ātro vakariņu ideja – makaroni ar sierīgo ķirbja mērci

Šī ir lieliska recepte, kā apēst ķirbi un paēst sātīgi ar mazu daudzumu gaļas. Ja skaļi neteiksiet, ka mērcei klāt ķirbis, to neviens pat nejutīs.
Gardi un sātīgi!

FOTO: Eva Lanka

Gardi un sātīgi!

No šī daudzuma sanāks 4 porcijas. Ja ķirbja biezenis jums būs jau sagatavots iepriekš, šis ēdiens taps ļoti ātri – vien 15-20 minūtes.

 

Nepieciešams

  • 200 g makaronu
  • 1 liels vai divi vidēja lieluma burkāni
  • Sīpols
  • 2 – 3 ķiploka daiviņas
  • Pāris šķēles kūpinātā šķiņķa
  • 10 ēdamkarotes ķirbja biezeņa
  • 2 – 3 ēdamkarotes kausētais siers “Dzintars”

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Makaronus liek vārīties sālsūdenī. Tikmēr uz rupjās rīves sarīvē nomizotus burkānus.
  2. Smalki sagriež sīpolu un ķiploka daiviņas (ātrākai mērces tapšanai, sīpola un ķiploka sasmalcināšanai var izmantot arī virtuves smalcinātāju).
  3. Sakarsē pannu un nelielā eļļas daudzumā apcep sarīvētos burkānus, kā arī sagrieztos sīpolus un ķiplokus. Ik pa laikam pannas saturu apmaisa, lai tas nepiedegtu.
  4. Šķiņķi sagriež vidēji smalkos kubiņos.
  5. Kad burkāni un sīpoli kļuvuši gaiši, tiem pievieno klāt ķirbja biezeni un šķiņķi. Masu sautē dažas minūtes. Pēc tam pievieno klāt kausēto sieru un vēl kādu laiku pannas saturu pasautē, lai garšas sajaucas. Mērci papildina ar sāli un maltajiem pipariem. Var pievienot klāt arī nedaudz eko buljona pulveri. Visu samaisa.
  6. Mērcei pievieno klāt izvārītos makaronus un rūpīgi visu iemaisa. Ja skaļi neteiksiet, ka mērcei klāt ķirbis, to neviens pat nejutīs.

 

Ķirbja biezeni var pagatavot pats – viens variants ir sagriezt ķirbi vidēji lielos gabaliņos un vārīt ūdenī, tad saspaidīt vai blendēt. Vēl var izcept ķirbi cepeškrāsnī 200 grādos, līdz mīksts. Tad to var nemizot.

Saistītie raksti