Kraukšķīgie salāti svētku galdam

Divu dēlu mamma Eva iesaka laicīgi ieplānot un sagatavot sastāvdaļas svētku maltītei. Te viņas piedāvāto kraukšķīgo salātu recepte.
Bagātīgo svētku galdu papildinās svaigi kraukšķīgie salāti.

FOTO: Eva Lanka

Bagātīgo svētku galdu papildinās svaigi kraukšķīgie salāti.

Nepieciešams:

  • Ledussalāts
  • Mazo ķirštomātiņu iepakojums
  • Svaigs gurķis
  • Konservēti ananāss (1 mazā bundža)
  • 2 vistas filejas
  • Uzkodu grauzdiņi paciņā
  • Avokado
  • Dažas ēdamkarotes grieķu jogurts
  • Nedaudz citrona sulas.

 

Reklāma
Reklāma

Salātu pagatavošana

  1. Sagatavo vistas filejas – sagriež gabaliņos, liek bļodā un pievieno garšvielas (sāls, saldās paprikas pulveris, melnie maltie pipari). Samaisa un atstāj uz dažām minūtēm savilkties garšām.
  2. Cep uz sakarsētas pannas eļļā, pievienojot klāt arī dažas ēdamkarotes sojas mērces. Atdzesē.
  3. Nomazgā dārzeņus un salātus. Ledus salātus nav nepieciešams griezt – tos ļoti ērti var “saplēst” gabaliņos.
  4. Nomizo un sagriež gurķi, tomātus pārgriež uz pusēm. Sagriež smalkāk konservētos ananāsus.
  5. Lēzenā bļodā kārto salātus – vispirms sasmalcināto ledus salātu, tad gurķi, tomātus un konservēto ananāsu.
  6. Kā nākamo liek vistas filejas gabaliņus un pašā augšā grauzdiņus.
  7. Mērci sagatavo un pasniedz atsevišķi, lai salāti saglabātu kraukšķīgumu.
  8. Avokado saspaida ar dakšiņu, pievieno grieķu jogurtu, lai veidotos pabieza masa.

Saistītie raksti