Plānās siera vafeles

Divu dēlu mamma Eva teic, ka vafeles vienmēr ir laba ideja, un parasti tās tiek pagatavotas ar nelielu rezervi, lai pietiktu ko uzkost vēl kādā maltītē. "Šī recepte kopš pirmās nokļūšanas uz mūsu galda tiek cepta vēl un vēl."
Uzkoda, kuru svētku galdam var papildināt ar ko vien sirds kāro. Piemēram, ar lasi, ikriem, papriku u.tml.

FOTO: Shutterstock.com

Uzkoda, kuru svētku galdam var papildināt ar ko vien sirds kāro. Piemēram, ar lasi, ikriem, papriku u.tml.

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • 100 g sviests
  • 400 ml kefīrs
  • 80 g cietais siers
  • 110 g pilngraudu kviešu milti
  • 100 g kviešu milti
  • 2 tējkarotes kaltēts timiāns
  • ½ tējkarote malti melnie pipari
  • Šķipsna sāls

 

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē ūdens peldē un nedaudz atdzesē.
  2. Sakuļ olas, pievieno izkausēto sviestu un kefīru. Ar putojamo rokas slotiņu visu sajauc viendabīgā masā.
  3. Sieru sarīvē, samaisa ar miltiem un garšvielām.
  4. Abas masas kopā sakuļ, līdz mīkla ir viendabīga.
  5. Cep nedaudz ietaukotā vafeļu pannā zeltaini brūnas.
Reklāma
Reklāma

 

Gatavoja: Eva Lanka.

Saistītie raksti