Biezās ķirbja vafeles

"Mūsmājās vafeles ir cieņā gan nesteidzīgu brīvdienu rītos, gan arī dažreiz vakaros," saka divu dēlu mamma Eva un atklāj ģimenes iemīļoto recepti.
Šīs vafeles var aizstāt pat vakariņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīs vafeles var aizstāt pat vakariņas.

Eva piebilst, ka vafeles vislabāk garšojot kopā ar grieķu jogurtu, ogām vai mīļāko ogu ievārījumu.

 

Sastāvdaļas:

  • 300 g ķirbja biezenis
  • 3 olas
  • 300 ml piens
  • 50 g kausēts un nedaudz atdzesēts sviests
  • 5 ēdamkarotes brūnais cukurs
  • 1 tējkarote kanēlis

 

Sausās sastāvdaļas:

  • 200 g pilngraudu kviešu milti
  • 100 g kviešu milti
  • Šķipsna sāls
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • ½ tējkarote soda

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Atsevišķi sajauc sausās sastāvdaļas.
  2. Visas pārējās sastāvdaļas kopā sablendē vai sajauc ar mikseri, līdz masa ir viendabīga un cukurs izkusis.
  3. Sauso sastāvdaļu maisījumu pievieno ķirbja–olu–piena masai un ar rokas putojamo slotiņu samaisa. Mīklai jāsanāk biezai un plūstošai. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
  4. Cep ietaukotā sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltaini brūnas.

 

Zināšanai!

Ķirbja masu var iegūt, izcepot ķirbja šķēles cepeškrāsnī, 200 grādos, līdz tās mīkstas. Taču visātrāk būs, ja ķirbi sagriezīs vidēji lielos gabalos un izvārīs katliņā. Var sagatavot lielāku daudzumu, sadalīt porcijās un sasaldēt. 

Saistītie raksti