Siera bumbiņu uzkoda. Dažādas variācijas

Katrs pamatēdiens un uzkodas ir pagatavojami daudz dažādās variācijās - atkarīgs no katra paša gaumes vai gatavošanas paradumiem. Šoreiz mācāmies variēt ar siera bumbiņu uzkodas pamatmasu, vienkāršu uzkodu pārvēršot delikatesē.

Arī uzkodu garnējumam ir liela nozīme - tas piesaista skatienu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī uzkodu garnējumam ir liela nozīme - tas piesaista skatienu.

Sastāvdaļas:

Pamatmasai:

  • 5 olas
  • 250g siera
  • majonēze
  • sāls, pipari
  • pāris daiviņas ķiploka

Gatavošana:

  • Sieru un izvārītas olas sarīvē uz smalkas rīves.
  • Tiem pievieno saspiestu ķiploku, sāli, piparus un majonēzi.
  • No iegūtās masas izveido glītas uzkodu bumbiņas.

Ar šo pamatrecepti var dažādi variēt, vadoties pēc gaumes un izjūtām, pievienojot  vēl citas sev un citiem tīkamas sastāvdaļas. Piemēram:

 

Ar krabju nūjiņām

Uzkodas pamatmasai pievieno sarīvētas krabju nūjiņas (100g), tās vislabāk (un visvieglāk) rīvēt sasaldētas. Iegūto masu saveido bumbiņās un panē sarīvētās krabju nūjiņās.

Siera - laša bumbiņas

Reklāma
Reklāma

Pamatmasai pievieno nelielu, smalki sarīvētu, svaigu burkānu. Masu sajauc un novērtē, ja tā par sausu - var pievienot majonēzi. Izveidoto bumbiņu vidū liek mazsālīta laša kubiņu. Tās panē sasmalcinātos valriekstos. Otrs variants - lasi smalki sagriež un pievieno pamatmasai kopā ar smalki sagrieztiem lociņiem. Tās garnē ar olīvi bez kauliņa un panē sakapātās dillēs.

Ar svaigu gurķi

Siera pamatmasai pievieno nomizotu, smalkos kubiņos sagrieztu svaigu gurķi. Bumbiņas vidū liek valrieksta pusīti, tās panē baltajās un melnajās sezama sēkliņās.

Ar saulē kaltētiem tomātiem

Pamatmasai pievieno smalki sagrieztus tomātus un dilles. Veido bumbiņas, kuras panē sausajā paprikā.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas