Vai šoziem paredzētajam elektrības atbalstam ir īpaši jāpiesakās?

Šoruden daudz runāts par plānotajiem atbalsta pasākumiem iedzīvotājiem elektroenerģijas cenu kāpuma kompensēšanai. Vai plānotajam elektrības atbalstam ir kā īpaši jāpiesakās un kam tāds pienāksies?
Atlaide rēķinā tiks iekļauta automātiski.

FOTO: Shutterstock.com

Atlaide rēķinā tiks iekļauta automātiski.

Kā iepriekš preses konferencē skaidroja Labklājības un Ekonomikas ministriju pārstāves, šajā rudens-ziemas sezonā plānotajam valsts atbalstam nav jāpiesakās, jo atbalsts jau tiks ieļauts katras mājsaimniecības rēķinā.

 

Viss par elektrības atlaidēm šajā rudens-ziemas periodā

Reklāma
Reklāma
  • Visām mājsaimniecībām tiks kompensēts elektroenerģijas cenas pieaugums – pirmajām 100 kWh ik mēnesi tiks piemērota fiksēta maksa 0,16 eiro/kWh bez PVN un valsts kompensēs atlikušo starpību līdz tirgus cenai.
  • Savukārt par elektroenerģijas patēriņu virs 100 kWh mājsaimniecība maksās atbilstoši elektroenerģijas tirdzniecības līgumā noteiktajai cenai.
  • Ja mājsaimniecības lietotāja elektroenerģijas patēriņš pārsniegs 500 kWh/mēnesī, tad papildus mājsaimniecības lietotājs saņems arī to atbalstu, kas pienākas, izmantojot elektroenerģiju apkurē.
  • Atbalsts mājsaimniecībām tiks piešķirts automātiski, kompensāciju pārskaitot elektroenerģijas tirgotājiem. Atbalsta periods - no š.g. 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim.
  • Ja mājsaimniecībai elektrības cena ir pēc līguma ir zem 0,16 eiro/kWh, lietotājs par elektroenerģiju norēķināsies atbilstoši līguma cenai un kompensācija netiks piemērota.

Saistītie raksti