Vai malkas apkures atbalsts pienākas arī tiem, kas malku mežā sarūpē paši?

Jau ziņots, ka šoziem mājsaimniecībām būs pieejams finansiāls atbalsts apkures izmaksu pieauguma segšanai. Tostarp paredzēts vienreizējs 60 eiro atbalsts par malku vienam mājoklim, kas iegādāta līdz š.g. 31. augustam un par kuru nav čeka. Vai mājsaimniecībām, kas pašas savā mežā sarūpē malku, arī pienāksies šis 60 eiro atbalsts?
Šoziem pieejami vairāki atbalsta veidi mājsaimniecībām saistībā ar mājokli un energoresursu cenu kāpumu.

FOTO: Shutterstock.com

Šoziem pieejami vairāki atbalsta veidi mājsaimniecībām saistībā ar mājokli un energoresursu cenu kāpumu.

Kā preses konferencē skaidroja Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa, vienreizējs atbalsts apkurei par malku ir pieejams arī tiem iedzīvotājiem, kas malku sarūpē sev paši. Lai to saņemtu, pieteikums pašvaldībā jāiesniedz no 2022. gada 1. oktobra līdz 30. novembrim, kā arī nepieciešams pašapliecinājums par malkas apkuri un malkas sagādi līdz 31. augustam. 

 

Kā uzsver ministrijas pārstāve, tie, kas malku sagādā sev paši, nevar pirkt malku paši no sevis un tad pretendēt uz atbalsta pasākumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Kas un kā var iesniegt pieteikumu?

  • Mājokļa īpašnieks, kopīpašnieks, īrnieks vai tiesiskais valdītājs.
  • Var iesniegt vienu vai vairākus iesniegumus periodā, bet ievērojot limitus atbalstam.
  • Iesniegumu iesniedz elektroniski portālā www.epakalpojumi.lv
  • Var iesniegt arī klātienē pašvaldības norādītajās vietās.
  • Iesniegumam pievieno mājokļa īpašuma vai lietošanas tiesību apliecinošu dokumentu, ja attiecīgā informācija nav citas institūcijas rīcībā.
  • Pašvaldība ir pieņēmusi labvēlīgu lēmumu, ja 30 darba dienu laikā pēc iesnieguma un tam pievienoto dokumentu saņemšanas, mājsaimniecībai ir ieskaitīts atbalsts.

Saistītie raksti