7 produkti, kas veicina bērna kognitīvās spējas – iesaka smadzeņu treniņu centra speciālisti

Amerikāņu uzturzinātniece Džila Kāsla (Jill Castle) atklāj, kuri produkti veicina kognitīvās spējas. Tos visus iespējams iekļaut bērna ikdienas uzturā.
Piemēram, olas dzeltenumā ir daudz holīna, kas ir ļoti svarīgs bērniem vecumā līdz astoņiem gadiem.

FOTO: Shutterstock.com

Piemēram, olas dzeltenumā ir daudz holīna, kas ir ļoti svarīgs bērniem vecumā līdz astoņiem gadiem.

Avokado

Bagātīgs ar veselīgajām omega 3 taukskābēm. To var ziest uz maizes vai sagriezt gabaliņos un pārkaisīt ar nelielu audzumu Himalaju sāls.

 

Mellenes

Flavonoīdu pārpilnas, tās uzlabo atmiņu, spēju mācīties un domāt cēloņsakarībās. Sauju melleņu sajauc ar grieķu pilnpiena jogurtu, iepildi pudelē un dod bērnam līdzi uz skolu. 

 

Tumšā šokolāde

Flavonoli, ko satur kakao pupiņas, pastiprina asins pieplūdi smadzenēs, līdz ar to uzlabo domāšanu un noskaņojumu.

 

Olas

Vienā olas dzeltenumā ir aptuveni 200 mg holīna, un tas ir ļoti svarīgs bērniem vecumā līdz astoņiem gadiem. Olās ir arī dzels, folāts jeb folijskābe un A vitamīns.

Reklāma
Reklāma

 

Treknas zivis

Omega 3 taukskābes paaugstina spēju risināt problēmas un koncentrēties, kā arī uzlabo atmiņu. Vislabāk ēst savvaļā augušu lasi, bet tiek uzskatīts, ka arī sardīnēs un skumbrijās ir tikai nedaudz toksīnu un dzīvsudraba.

 

Rieksti

Tie ir labs mononepiesātināto taukskābju avots. Riekstu sastāvā ir arī daudz E vitamīna, kas smadzenes sargā no deģeneratīvajām slimībām. Lieliski uzkodām, līdzņemšanai uz skolu un salātiem.

 

Olīvas

Mononepiesātinātās taukskābes, ko satur olīvas, nodrošina skābekļa piegādi smadzenēm, turklāt olīveļļa ir labs fenolu un antioksidantu avots.

 

Avots: RigaBrain® smadzeņu treniņu centrs

Saistītie raksti