Nelaid ražu zudībā! Krāsnī ceptu tomātu zupas recepte gardai maltītei

Tomātu zupa ir lielisks veids, kā gardi izmantot šī gada ražas pārpalikumus, turklāt lieliski sasildīs rudenīgākos laikapstākļos. Īpaši, ja tās sastāvdaļas vispirms apcep krāsnī, kas bagātina zupas garšu.
Dārzeņu apcepšana krāsnī zupai piešķir īpaši bagātīgu garšu.

FOTO: Shutterstock.com

Dārzeņu apcepšana krāsnī zupai piešķir īpaši bagātīgu garšu.

45 minūtes
4–6 personām

 

  • 1 kg tomātu
  • 6 sarkanās paprikas
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 2 sīpoli
  • 4 ēdk. balzametiķa
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 tējk. sāls


1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Paprikām izņem sēklotnes un sagriez 4 daļās, tāpat griez arī tomātus. Sīpolus nomizo, sagriez rupjās daivās. Liec visu bļodā, pievieno arī ķiplokus. Pārlej ar etiķi, eļļu, pieber paprikas pulveri un cukuru. Samaisi un kārto uz plāts. Cep krāsnī 30 minūtes.


2. Noņem paprikai un tomātiem miziņas, izspied ķiploku mīkstumu un liec visu pannas saturu katliņā. Pielej buljonu, pievieno sāli un uzvāri. Vāri apmēram 5 minūtes, tad katla saturu sablendē. Pasniedzot var likt klāt karoti skābā krējuma.

Reklāma
Reklāma

 

Vairāk tomātu zupas recepšu un citus padomus lasi žurnāla “100 labi padomi” jaunajā numurā, kas pieejams lielākajās preses tirdzniecības vietās un www.zurnali.lv

Saistītie raksti