Kabaču zupa, kas garšos bērniem! Plus pavāra atgādinājums, kāpēc vērts ēst šo dārzeni

"Kabači un cukini ir vieni no universālākajiem vasaras un rudens sākuma dārzeņiem, tāpēc katram vajag vismaz dažas pārbaudītas receptes, lai sezonas laikā tos baudītu pilnām mutēm!: saka Rimi Bērniem pavārs Normunds Baranovskis. Uzzini, kāpēc kabačus un cukini ir vērts ēst sezonas ietvaros, kādos ēdienos tos izmantot, kā arī – atradīsi gardu kabaču biezzupas recepti, kas, iespējams, kļūs par tavas ģimenes sezonas hitu!
Zupa ir maiga, sātīga un vienkārši pagatavojama.

FOTO: Publicitātes foto

Zupa ir maiga, sātīga un vienkārši pagatavojama.

Kāpēc vērts baudīt kabačus un cukini to sezonā? 

“Vasara un rudens sākums ir īstais laiks, kad kabači un cukini ir visgaršīgākie – svaigi, sulīgi un pieejami savā dārzā vai no vietējiem audzētājiem. Šie dārzeņi ir īsts viegluma un veselīguma avots – tie satur maz kaloriju, daudz ūdens, kā arī šķiedrvielas, kas palīdz gremošanai. Kabačos ir C un B grupas vitamīni, kā arī kālijs un magnijs, kas stiprina sirdi un nervu sistēmu. Turklāt tie ir viegli sagremojami un lieliski piemēroti arī bērnu ēdienkartei,” stāsta Rimi Bērniem pavārs Normunds Baranovskis. 
 

Kuriem ēdieniem pievienot kabačus un cukini?

“Sezonas laikā kabačus un cukini vari izmantot gan kā galveno ēdiena sastāvdaļu, gan kā papildinājumu – tie piešķir ēdieniem maigu garšu, bagātina ar uzturvielām un palīdz radīt krāsainu, sabalansētu maltīti,” iesaka Rimi Bērniem pavārs.

  • Zupās un sautējumos – piemēram, krēmzupās vai dārzeņu sautējumos kopā ar kartupeļiem, burkāniem, kāpostiem un citiem dārzeņiem.
  • Pankūkās un kotletēs – sarīvē un pievieno mīklai, lai iegūtu sulīgas, zeltaini brūnas pankūkas.
  • Makaronu ēdienos – sagrieztas plānās strēmelēs, kabaču nūdeles var aizstāt daļu pastas!
  • Pildītos ēdienos – kabačus pārgriež uz pusēm, izgrebj vidu un piepilda ar maltās gaļas, dārzeņu vai sēņu maisījumu un cep cepeškrāsnī.
  • Kūciņās un kēksos – kabacis vai cukini piešķirs mīklai mitrumu un padarīs desertu veselīgāku.

 

Kabaču zupa

Izmēģinot recepti, Rimi Bērniem ekspertes – Inga Akmentiņa-Smildziņa no “Vecāku organizācijas mammām un tētiem” un viņas meita Sāra secina: “Ļoti, ļoti garšīgi!”. “Kopš receptes izmēģināšanas, Sāra šo zupu lūdz gatavot regulāri. Tās garša ir maiga, zupa ir sātīga. Un, kas svarīgi – pagatavošana ir vienkārša, noteikti procesā iesaistiet bērnus!” aicina Inga Akmentiņa-Smildziņa.
 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

4 porcijas
Gatavošanas laiks: ~40 minūtes

  • 500 g kartupeļu
  • 200 g purava
  • 300 g kabača
  • 1,5 l vistas vai cita buljona
  • 60 g sviesta
  • 10 g eļļas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 60 g grauzdiņu pasniegšanai

 

Pagatavošana

  1. Katliņā sakarsē 30 g sviesta un eļļu, pievieno sagrieztu puravu, apcep.
  2. Pievieno sagrieztu kabaci un kartupeļus, visu nedaudz apcep.
  3. Pielej buljonu un vāra ~15 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
  4. Zupu sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pielej saldo krējumu un iemaisa atlikušo sviestu.
  5. Pasniedz siltu ar grauzdiņiem.

Saistītie raksti