Gardās biezpiena-kabaču pankūciņas

Ja mājinieki, tikai izdzirdot vārdu "kabacis", sāk vaikstīties un apgalvot, ka no tā gatavotais ēdiens noteikti ir negaršīgs, tad atliek vien likt lietā dažādas viltībiņas. Biezpiena plāceņi lielākoties garšo visiem, un tiem pievienots uz smalkās rīves vai pat sablendēts kabacis it nemaz nav manāms. Visi kārām mutēm ēd vienkārši biezpiena pankūciņas.
Ja mājinieki vaikstās, vien izdzirdot, ka vakariņās jāēd kabacis, te ideja, kā to paslēpt ēdienā.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Ja mājinieki vaikstās, vien izdzirdot, ka vakariņās jāēd kabacis, te ideja, kā to paslēpt ēdienā.

Vajadzēs

  • 350 g biezpiena
  • 1 mazu kabaci
  • 3 olas
  • pusglāzi cukura (ja ir vēlme, daļu var aizstāt ar vaniļas cukuru)
  • tējk. cepamā pulvera 
  • miltus pēc vajadzības (mīklai jābūt pabiezai, lai pankūkas cepot nejūk ārā)

 

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Olas ar cukuru sakuļ un pievieno biezpienu, ko saspaida viendabīgākā masā.
  2. Kabaci nomizo (arī tad, ja miza plāna – lai neredz pankūkās, ka iecepts kas dzeltens vai zaļš), sarīzē uz smalkās rīves vai sablendē un iemaisa mīklā. 
  3. Tagad pievieno ar cepamo pulveri sajauktus miltus un visu rūpīgi samaisa. 
  4. Cep uz pannas eļļā smukas, zeltainas un aromātiskas pankūciņas.

 

Var ēst tāpat vai ar kādu ievārījumu, krējumu, kļavu sīrupu vai jebko citu. 

Saistītie raksti