Kabaču braunijs

Šī recepte ir īsts glābiņš, ja kabaču raža gadījusies branga un nav, kur likt šos dārzeņus.
Īsts gardums kabaču ražas laikā.

FOTO: Shutterstock.com

Īsts gardums kabaču ražas laikā.

Vajadzēs:

(10 porcijām)

 

  • 330 g kabača
  • 200 g cukura
  • 110 g miltu
  • 100 g pilngraudu miltu
  • 5–6 ēdk. eļļas
  • 2 tējk. kakao pulvera
  • 1,5 tējk. sodas
  • 1 tējk. sāls

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Rupji sarīvē kabaci un atstāj uz brīdi, lai atsulojas.
  2. Sajauc miltus (pilngraudu milti braunijam piešķir piesātinātāku garšu), cukuru, eļļu, kakao, kabačus. Mīkla sākumā nav elastīga, taču, pievienojot kabačus un kārtīgi samaisot, tā kļūst elastīga.
  3. Pievieno sāli un sodu, atstāj uz 5 minūtēm – lai soda izreaģē; citādi braunijs vēlāk garšos pēc sodas. Ja mēdz tā darīt, sodu vari dzēst arī ar etiķi.
  4. Mīklu ielej ietaukotā formā, cep 180–200 grādos 30 minūtes.

Saistītie raksti