Stilīga, veģetāra uzkoda – kabaču plakanmaize ar sieru

Kabacis ir daudz vairāk nekā tas garlaicīgais, zaļais dārzenis, kuru vasaras nogalē tik daudziem nav kur likt. Atklāj apslēpto kabača potenciālu – pagatavo stilīgu un gardu plakanmaizi!

FOTO: Normunds Baranovskis

Nepieciešamais miltu daudzums var atšķirties no kabača mitruma.

Vienkārša recepte, neierasta garša!

 

Sastāvdaļas

  • Kabacis 700 g
  • Ķiploks 2 daivas
  • Olas 2 gab.
  • Pašbriestošie milti 6+ ēdamkarotes
  • Sāls 1/2 tējkarote
  • Siers mocarella rīvēts 150 g
  • Biezpiens 100 g
  • Olīveļļa cepšanai

 

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

Ieklāj dvieli bļodā. Sarīvē kabaci un, izmantojot dvieli, izspied lieko mitrumu. Sausam kabacim pierīvē ķiploku, pieliec olu, sāli un miltus. Miltu daudzums var atšķirties no kabaču mitruma. Liec tik, lai mīkla turētos stingra un no tās varētu izveidot lielu plāceni.

 

Izveido pannas lieluma plakanmaizi un liec uz karstas, ietaukotas pannas cept. No vienas puses apcep 2-3 minūtes, ik pa laikam pielīdzinot no sāniem. Apmet uz otru pusi un pārklāj ar siera, biezpiena maisījumu. Cep vēl 3 minūtes, līdz gatavībai. Nedaudz padzesē un griez šķēlēs.