Gardēžu pusdienas: cornetti pasta ar sparģeļiem un garšaugu pesto

Kā pusdienām vai vakariņām pagatavot garšām bagātu pastu ar sparģeļiem, "Mammamuntetiem.lv" iesaka pavārs Normunds Baranovskis.
Sparģeļi ir uzturvielām bagāti, tāpēc vasarā tie jābauda, cik vien var!

FOTO: Normunds Baranovskis

Sparģeļi ir uzturvielām bagāti, tāpēc vasarā tie jābauda, cik vien var!

2 gardēžiem 
15 minūtes

 

Sastāvdaļas pastai

8 gab tievāko vai 4 gb vidējo "Mores sparģeļu"
130 g cornetti pastas
2 l ūdens
1 tējk. sāls
1 ēdamk. gardas eļļas

 

Sastāvdaļas pesto

2 saujas garšaugu, salātu (pētersīļi, dilles, baziliks, lolo rosso salāti, spināti..)
1 daiva ķiploka
1 tējk rīvēta Grana Padano siera
10 gab sāļo pistāciju 
70 ml neitrālas garšas eļļas 
20 ml extra virgin eļļas
1 tējk laima vai citrona sulas

Pastu var pasniegt ar šādu ekstru
40 g auksti kūpināta, plucināta laša filejas
1-2 saujas Grana Padano siera

Reklāma
Reklāma

 

Pesto gatavošana 

1. Pesto sastāvdaļas liek traukā un samaļ gardā mērcē. 
2. Nogaršo un pieregulē garšu pēc savām garšas kārpiņām, sāļāku, skābāku vai sierīgāku.

 

Pastas gatavošana

1. Kaltā vāri ūdeni ar eļļu un sāli. 
2. Kad ūdens sāk vārīties, ber pastu.
3. Liec taimeri uz 6 minūtēm.
4. Sagriez sparģeļus mazākos gabalos.
5. Pēc 6 minūtēm pastai pievieno sparģeļu resnākos galus.
6. Vēl pēc 40 sekundēm liec pārējos sparģeļus.
7. Visu pavāri vēl minūti, tad nokās caurdurī un ļauj iztvaikot mitrumam 30 sekundes.
8. Citā bļodā liec 3-4 ēdamk. pesto un sajauc ar pastu.
9. Ja vēlies, pasniedzot pievieno ekstra garšas!
 

Saistītie raksti