Vasaras brokastīm – sparģeļi un vēršacs

Latvijā sparģeļu sezona ir tieši šobrīd, tāpēc baudi šos uzturvielām bagātos augus arī brokastīs!
Sparģeļu gatavošana ir ļoti vienkārša.

FOTO: Normunds Baranovskis

Sparģeļu gatavošana ir ļoti vienkārša.

“Mores sparģeļus” gatavo pavārs Normunds Baranovskis.


1 personai
Gatavošanas laiks: 5 minūtes

 

Sastāvdaļas

120 g sparģeļu
1 tējk sviesta
1 tējk sezama eļļas
1 ola
1 sauja sezama sēklu
1 šķipsna sāls

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana

1. Pannā izkausē sviestu ar eļļu un liec apcept sparģeļus.
2. Nedaudz maisot, cep 2 minūtes.
3. Noņem no pannas, liec šķīvī. Pārkaisi ar sāli un uzliec pannas vāku, lai neatdziest.
4. Uz jau taukainās pannas uzcep olu, pārkaisi ar šķipsnu sāls.
5. Pasniedz tieši pa virsu sparģeļiem un visam pievieno sezama sēklas.
 

Saistītie raksti