Sparģeļu uzkoda kārtainās mīklas un siera mētelītī

Līdz šim licies, ka sparģeļi ir tāds smalki gatavojams aristokrātu ēdiens, ko latvieša piezemētā daba nemaz nepratīs pagatavot. Bet te veikalā ieraudzīju saišķi sparģeļu par cenu, kas ir mazāka par 2 eiro, un nolēmu, ka ir vērts riskēt un mēģināt. Te ir rezultāts - ātras, sātīga un nemaz ne sarežģīta uzkoda. 

Sparģeļu gatavošanas lieliskā recepte!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sparģeļu gatavošanas lieliskā recepte!

Lai pagatavotu 16 sierīgos sparģeļus mīklā nepieciešams:

  • 2 kārtainās bezrauga mīklas plāksnes
  • 16 sparģeļi (derēs gan mazāki, gan lielāki)
  • kādas 3 ēd. k. smalki sarīvēts parmezāna tipa siers
  • ola uzkodu apziešanai pirms cepšanas

 

Pagatavošana:
Sparģeļiem apgriež galiņus (tikai tik, lai apakšā vairs nav tā sakaltusī griezuma vieta). Notīra no miziņas līdzīgi kā raberberu kātus. 

Atkausētu kārtaino mīklu izklāj uz galda, to apsmērē ar svaigo sieru un pārber ar sarīvēto sieru, tad katru sagriež 8 garenās strēmelēs.

Ņem pa vienam sparģelim un katru ietin mīklā, tad liek uz cepampannas, apsmērē ar olu un apber ar mazu drusciņu siera.

Sparģeļu rullīšus liek 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo kādas 15 min, vai līdz mīkla uzpūtusies un no visām pusēm apbrūnējusi.

Reklāma
Reklāma

Sparģeļus var  ietīt arī bekona šķēlēs. Cepšanas process nemainās.