Ābolu deserts, kas izskatās kā no Instagram (bet mājās gatavs 15 minūtēs!)

FOTO: Publicitātes foto
Āboli pārtop par skaistiem, kraukšķīgiem gardumiem.
Pufīgie ceptie ābolu gredzeni
“Šis ir deserts, kas izskatās kā no kafejnīcas vai Instagram, bet patiesībā to var viegli pagatavot kopā ar bērniem. Ābols kļūst silts un mīksts, mīkla – kraukšķīga, un kanēļa aromāts māju piepilda ar rudens sajūtu,” stāsta Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas:
- 1 liels ābols
- 3 ēdamk. cukura
- 1 tējk. malta kanēļa
- 400 g kārtainās rauga mīklas
- 1 ola (apsmērēšanai)
Pagatavošana:
- Ābolu sagriež 1 cm biezās šķēlēs, nomizo un ar formiņu vai nazi izspiež serdi, lai veidotos gredzeni.
Cukuru sajauc ar kanēli un apviļā tajā ābolu gredzenus. Kārtaino rauga mīklu sagriež plānās strēmelēs un aptin ap katru ābolu gredzenu. Apsmērē ar sakultu olu un pārber ar nedaudz cukura.
Cep airfrayerī 8–10 minūtes 200 °C vai cepeškrāsnī 13–15 minūtes 210 °C, līdz gredzeni kļūst zeltaini brūni.
Kāpēc vērts baudīt ābolus arī citādi?
Ābols ir īsts vitamīnu un šķiedrvielu avots – tas satur C vitamīnu, kāliju un antioksidantus, kas stiprina imunitāti un palīdz gremošanas sistēmai. Bērniem āboli ir teicama alternatīva saldumiem, jo tajos esošie dabiskie cukuri nodrošina enerģiju, nepārslogojot organismu.

Ābolus vērts ne tikai grauzt svaigā veidā, bet iekļaut arī citos ēdienos:
- Pankūkās – sarīvē ābolu un pievieno pankūku mīklai. Pankūkas kļūs sulīgākas un aromātiskākas.
- Salātos – izcila būs kombinācija ar sieru, riekstiem vai vistas gaļu.
- Gaļas sautējumos – ābols piešķir patīkamu saldskābu noti.
- Desertos – izmēģini ceptus ābolus ar kanēli un riekstiem vai ābolu drupačkūku
“Jo biežāk bērns redz, cik daudzveidīgi var izmantot ābolu, jo labprātāk viņš tos ēd. Šādas receptes ir veids, kā veselīgu ēdienu padarīt interesantu un skaistu,” saka Normunds Baranovskis.