No omes aizgūta recepte – kefīra un sodas maize ar biezpienu

"Šāda tipa maizi kādreiz gatavoja mana ome – no lauku rūgušpiena, ko sajauca ar sodu, sāli un miltiem. Dažkārt viņa mīklai pievienoja biezpienu, sieru un no garšvielām – ķimenes vai dilles. Atceros šo maizi, tikko izceltu no krāsns – smarža ir neatkārtojama un garša izcila. Vislabāk tā sader ar sālītu sviestu vai saldā versijā – ar sviestu un medu," savā īpašajā receptē dalās šefpavārs Normunds Baranovskis.
Vislabāk tā sader ar sālītu sviestu vai saldā versijā – ar sviestu un medu.

FOTO: Publicitātes foto

Vislabāk tā sader ar sālītu sviestu vai saldā versijā – ar sviestu un medu.

Sastāvdaļas:

  • 370 g kefīra vai rūgušpiena
  • 180 g biezpiena
  • 10 g dzeramās sodas
  • 10 g sāls
  • 2 g cukura
  • 430 g kviešu miltu (vai pēc vajadzības)

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Miltus, sodu, sāli un cukuru sajauc traukā, pievieno biezpienu un kefīru (istabas temperatūrā). 
  2. Mīklu mīca uz galda, veidojot apaļu kukulīti. Ja nepieciešams, mīcot pievieno vēl nedaudz miltu.  
  3. Kukulim iegriež strīpas. Liek cepties krāsnī 220 grādu temperatūrā aptuvei 30-40 minūtes. Atdzesē uz restes.

Saistītie raksti