No omes aizgūta recepte – kefīra un sodas maize ar biezpienu
"Šāda tipa maizi kādreiz gatavoja mana ome – no lauku rūgušpiena, ko sajauca ar sodu, sāli un miltiem. Dažkārt viņa mīklai pievienoja biezpienu, sieru un no garšvielām – ķimenes vai dilles. Atceros šo maizi, tikko izceltu no krāsns – smarža ir neatkārtojama un garša izcila. Vislabāk tā sader ar sālītu sviestu vai saldā versijā – ar sviestu un medu," savā īpašajā receptē dalās šefpavārs Normunds Baranovskis.

FOTO: Publicitātes foto
Vislabāk tā sader ar sālītu sviestu vai saldā versijā – ar sviestu un medu.
Sastāvdaļas:
- 370 g kefīra vai rūgušpiena
- 180 g biezpiena
- 10 g dzeramās sodas
- 10 g sāls
- 2 g cukura
- 430 g kviešu miltu (vai pēc vajadzības)
Gatavošana
- Miltus, sodu, sāli un cukuru sajauc traukā, pievieno biezpienu un kefīru (istabas temperatūrā).
- Mīklu mīca uz galda, veidojot apaļu kukulīti. Ja nepieciešams, mīcot pievieno vēl nedaudz miltu.
- Kukulim iegriež strīpas. Liek cepties krāsnī 220 grādu temperatūrā aptuvei 30-40 minūtes. Atdzesē uz restes.