Vēl kāda vienkārša recepte, kurā izmantot Lieldienu olas: avokado – olu salāti ar tītara filejas strēmelītēm

Ja ledusskapī aizķērusies tītara fileja, tad šie salāti būs labs pamats vieglām, bet vienlaikus spēcinošām un pilnvērtīgām pusdienām vai vakariņām. Tītara fileja labi pazīstama kā viena no liesākajām gaļām, tādēļ šajā receptē daudz uzmanības pievērsts gardas un sulīgas mērces pagatavošanai.
Šajā receptē daudz uzmanības pievērsts gardas un sulīgas mērces pagatavošanai.

FOTO: Publicitātes foto

Šajā receptē daudz uzmanības pievērsts gardas un sulīgas mērces pagatavošanai.

Sastāvdaļas 4 porcijām

  1. 4 vārītas olas
  2. 400 g tītara filejas
  3. 1 ēdamkarote “Primadonna” olīveļļas
  4. 1 paciņa ķiršu tomātu
  5. 1 romiešu lapu salātu galviņa 
  6. 2 avokado

Mērcei:

  1. 2 ēdamkarotes citrona sulas
  2. 4 ēdamkarotes “Acentino” itāļu balzametiķa 
  3. 1 ēdamkarote “Maribel” medus
  4. 1 ēdamkarote “Duc De Coeur” sinepju
  5. 5 ēdamkarotes “Primadonna” olīveļļas
  6. Kressalāti 
  7. sāls un pipari pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana 

  • Tītara fileju sagriez garenās strēmelītēs, apkaisi ar sāli un pipariem un apcep eļļā uz pannas. 
  • Saplucini salātus, jo vislabāk garšos tieši ar rokām plucinātie salāti. Pārgriez tomātus uz pusēm. Sagriez avokado un nekavējoties apslaki to ar citrona sulu. Vārītās olas sagriez ripās vai daiviņās.  
  • Mērces pagatavošana – atsevišķā trauciņā sajauc medu, etiķi, sinepes un iemaisi to olīveļļā, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.
  • Uz liela šķīvja kārto salātus, tomātus, avokado, tītara strēmelītes un olas, visu pārlejot ar gardo mērci un pārkaisot ar kressalātiem.

Saistītie raksti