Svaigu kāpostu salāti ar eļļu

Šie ir iecienītākie mūsu ģimenes salāti, kas tiek pasniegti piedevās pie siltā ēdiena. Kāpostu salāti ir viegli pagatavojami, ļoti veselīgi un garšo arī bērniem.
Visas sastāvdaļas kāpostu salātiem tiek pievienotas pēc garšas, laika gaitā atrodot tādas proporcijas, kas jūsu ģimenei garšo vislabāk.

FOTO: Shutterstock.com

Visas sastāvdaļas kāpostu salātiem tiek pievienotas pēc garšas, laika gaitā atrodot tādas proporcijas, kas jūsu ģimenei garšo vislabāk.

Sastāvdaļas:
Svaigs kāposts 

Eļļa

Citrons vai laims

Sāls 

Salātus var papildināt arī ar dillēm, svaigiem burkāniem vai gurķiem. 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. kāpostu smalki sagriež vai sarīvē uz dārzeņu rīves,
  2. pievieno eļļu, pusi no laima vai citrona sulas, sāli,
  3. salātus pamatīgi samīca. 

 

Ieteikumi:

  • Visas sastāvdaļas tiek pievienotas pēc garšas, laika gaitā atrodot tādas proporcijas, kas jūsu ģimenei garšo vislabāk. 
  • Attēlā redzams, kādu eļļu parasti izmantojam šiem salātiem. Eļļai ir liela loma – citām ir tāda garša, kas galīgi nepatīk bērnu garšas kārpiņām. 
  • Savulaik, lai pierunātu bērnus nogaršot šos salātus, teicām, ka tie ir pirātu salāti – rosinājām bļodā meklēt kāpostu gabaliņus, kas izskatās pēc zobena, kuģa utt. Tas labi strādāja! :)

 

Saistītie raksti