Marinētu biešu tartes

Šīs neparastās uzkodas iespējams pagatavot pavisam īsā laikā, un arī uz šķīvja tās necik ilgi nepaliek, jo garšo gan lieliem, gan maziem.
Neparasta un garda uzkoda gan ikdienai, gan svētku galdam.

FOTO: Publicitātes foto

Neparasta un garda uzkoda gan ikdienai, gan svētku galdam.

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums gatavās kārtainās mīklas
  • 3 Mazpulcēnu krāsainās bietes
  • Sula un miziņa no 1 citrona
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote medus
  • ½ tējkarotes čili piparu pulvera
  • 200 g krēmsiers
  • 100 g fetas siers
  • 100 ml saldais krējums
  • 50 g rukola dekoram

 

Gatavošana

  1. Kārtaino mīklu atlaidina un sagriež kvadrātveida porciju gabalos.
  2. Katram mīklas kvadrātiņam 1 cm attālumā no malām apgriež apkārt, neiegriežot mīklā līdz galam. Viduci sadursta ar dakšu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.
  3. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Liek bļodā un aplej ar olīveļļu, citronu sulu un pievieno sarīvētu citrona miziņu. Pievieno medu, čili, sāli un samaisa. Atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.
  4. Pagatavo krēmu, saputojot kopā krēmsieru un fetas sieru. Pēc vēlmēm pievieno garšai sāli un piparus.
  5. Katrai tartei pa vidu kārto krēmu, virsū liek marinētās bietes un dekorē ar rukolu.

 

Reklāma
Reklāma


 

Zināšanai

Biedrības “Latvijas Mazpulki” bērnu un jauniešu izaudzēto ražu – krāsainās bietes iespējams iegādāties “Maxima” veikalos visā Latvijā. Visi  pārdošanā iegūtie līdzekļi nonāks pie jaunajiem uzņēmējiem. 

Saistītie raksti