Marinētu biešu salāti

Rudens ir klāt, un tas nozīmē, ka ir laiks baudīt sezonas krāsas un garšas. Vai zināji, ka bietes ir ne tikai sarkanas, bet arī dzeltenas un baltas? Pamēģini, garšo lieliski.
Gardums rudens ēdienkartē.

FOTO: Publicitātes foto

Gardums rudens ēdienkartē.

Sastāvdaļas:

  • 100 g svaigas salātlapas
  • 2–3 Mazpulcēnu krāsainās bietes
  • 100 g pekanrieksti
  • 150 g mīksts kazas siers
  • Sula un miziņa no 1 citrona
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote medus 
  • sāls un pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Iemarinē, aplejot ar citrona sulu un pievienojot citrona miziņu, olīveļļu, medu, sāli un piparus. Atstāj uz 30 minūtēm garšām savilkties.
  2. Apgrauzdē pekanriekstus uz karstas un sausas pannas.
  3. Šķīvī kārto salātlapas, biešu šķēles, kazas sieru un riekstus. Visu pārlej ar biešu marinādi un pasniedz.

 

Reklāma
Reklāma

 

Zināšanai

Biedrības “Latvijas Mazpulki” bērnu un jauniešu izaudzēto ražu – krāsainās bietes iespējams iegādāties “Maxima” veikalos visā Latvijā. Visi  pārdošanā iegūtie līdzekļi nonāks pie jaunajiem uzņēmējiem. 

Saistītie raksti