Superoga, kas spēj uzlabot sirds veselību

Ja katru dienu ēdīsiet dzērvenes, tas nāks par labu jūsu sirds veselībai, un atšķirību sāksiet ievērot jau pēc mēneša. Pētnieki no Karaļa koledžas Londonā apgalvo, ka dzērvenes uzlabo artēriju veselību un asins plūsmu.
Cilvēkiem, kas katru dienu apēda ap 100 g dzērveņu, uzlabojās sirds funkcijas un asins plūsma.

FOTO: Shutterstock.com

Cilvēkiem, kas katru dienu apēda ap 100 g dzērveņu, uzlabojās sirds funkcijas un asins plūsma.

Cilvēkiem, kas katru dienu apēda ap 100 g dzērveņu, uzlabojās sirds funkcijas un asins plūsma, – pētnieki to noteica ar jutīgu biomarķieri, kas uzrāda sirds un asinsvadu slimību risku.

Pētnieki 45 vīriešiem katru dienu veselu mēnesi lika ēst vai nu dzērveņu pulveri, kas atbilst 100 g svaigu dzērveņu, vai placebo. Testi uzrādīja, ka tiem, kas saņēma dzērveņu pulveri, jau 2 stundu laikā pēc tā iedzeršanas bija “nozīmīgi uzlabojumi” sirds un asinsvadu funkcijās, un uzlabojums palielinājās līdz pat pētījuma beigām.

Pētnieki uzskata, ka par sirds un artēriju funkciju uzlabošanos jāpateicas polifenoliem, kas ir dzērveņu pulverī. Dzērvenes satur arī proantocianidīnus, no kuriem daži ir unikāli un atrodami tikai šajās ogās. Tie pieder pie savienojumiem, kas labvēlīgi ietekmē sirds veselību.

Reklāma
Reklāma

 

Avots:   "Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Saistītie raksti