Pašu gatavots našķis – dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitamīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi – dzērvenes pūdercukurā!
Dzērvenes pūdercukurā – tikai trīs sastāvdaļas!

FOTO: Shutterstock.com

Dzērvenes pūdercukurā – tikai trīs sastāvdaļas!

Vajadzēs:

  • Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);
  • Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);
  • Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).

 

Pagatavošana:

  1. Pūdercukuru izsijā.
  2. Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.
  3. Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.
  4. Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.
  5. Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.
Reklāma
Reklāma

 

Lai izdodas!

Saistītie raksti