Pašu gatavots našķis – dzērvenes pūdercukurā!
Pamazām vitamīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi – dzērvenes pūdercukurā!
FOTO: Shutterstock.com
Dzērvenes pūdercukurā – tikai trīs sastāvdaļas!
Vajadzēs:
- Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);
- Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);
- Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).
Pagatavošana:
- Pūdercukuru izsijā.
- Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.
- Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.
- Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.
- Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.
Lai izdodas!