Dzērveņu - jogurta želeja
Pagatavošana laiks: 2h un 30 min;
Porcija: 4 cilvēkiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Saldais patriotiskās krāsās un noskaņās
Sastāvdaļas:
- Svaigas dzērvenes – 500 g
- Cukurs – 200 g
- Dzeramais ūdens – 250 ml
- Jogurts bez piedevām Alpenrose – 400 g
- Pūdercukurs – 120 g
- Želatīns – 40 g
- Ūdens – 50 ml
Gatavošana:
Samal dzērvenes ar cukuru un izspied caur sietu. Atsevišķā
traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru.
Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedini. Sakarsē
želatīnu un pievieno 2/3 dzērvenēm, savukārt 1/3 jogurtam un
samaisi.
Lej ½ izveidotās dzērveņu masas formā un liec ledusskapī uz 30
min.
Kad želatīns nedaudz sacietējis, lej pa virsu jogurta masu un liec
ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo
dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt.
Kad želejas sacietējušas, griez gabalos un dekorē pēc savas
izvēles.
Aikāgaršo padoms!
Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar piedevām, kā arī
izmanto dažādas citas svaigās ogas un augļus.