Saldi skābenais baudījums – dzērveņu želeja

Dzērvenes ir ne tikai skaistas un garšīgas, bet arī īsts vitamīnu avots. Tās bagātina organismu ar C vitamīnu un antioksidantiem, vienlaikus sniedzot atsvaidzinošu garšas niansi desertos.
Saldskābā garša un rubīnsarkanā krāsa padara tās par ideālu sastāvdaļu dažādiem desertiem

FOTO: Shutterstock.com

Saldskābā garša un rubīnsarkanā krāsa padara tās par ideālu sastāvdaļu dažādiem desertiem

Viena no vienkāršākajām, bet izsmalcinātākajām iespējām ir dzērveņu želeja. Turklāt tās gatavošanai var izmantot dažādas sastāvdaļu proporcijas pēc katra gaumes, nebaidoties eksperimentēt arī ar garšvielām. 

 

Sastāvdaļas

  • Dzērvenes
  • Cukurs
  • Nedaudz ūdens
  • Izšķīdināts želatīns

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  • Savāra visas sastāvdaļas. 
  • Kad masa kļuvusi viendabīga, atdzesē līdz želejas konsistencei.
  • Pievieno putukrējumu, vaniļas mērci, saldējumu vai jebko citu. 

Saistītie raksti