Saldi skābenais baudījums – dzērveņu želeja
Dzērvenes ir ne tikai skaistas un garšīgas, bet arī īsts vitamīnu avots. Tās bagātina organismu ar C vitamīnu un antioksidantiem, vienlaikus sniedzot atsvaidzinošu garšas niansi desertos.

FOTO: Shutterstock.com
Saldskābā garša un rubīnsarkanā krāsa padara tās par ideālu sastāvdaļu dažādiem desertiem
Viena no vienkāršākajām, bet izsmalcinātākajām iespējām ir dzērveņu želeja. Turklāt tās gatavošanai var izmantot dažādas sastāvdaļu proporcijas pēc katra gaumes, nebaidoties eksperimentēt arī ar garšvielām.
Sastāvdaļas
- Dzērvenes
- Cukurs
- Nedaudz ūdens
- Izšķīdināts želatīns
Gatavošana
- Savāra visas sastāvdaļas.
- Kad masa kļuvusi viendabīga, atdzesē līdz želejas konsistencei.
- Pievieno putukrējumu, vaniļas mērci, saldējumu vai jebko citu.