Tā varētu garšot mākoņi – mannas un kokospiena pudiņš

Maigo pudiņu var pasniegt ar ķiršu vai plūmju kompotu vai pārliet ar ķīseli.
Pirms pasniegšanas pārkaisi pudiņam viegli apgrauzdētas kokosriekstu skaidiņas.

FOTO: Shutterstock.com

Pirms pasniegšanas pārkaisi pudiņam viegli apgrauzdētas kokosriekstu skaidiņas.

Sastāvdaļas 

(4 personām)

  • 500 ml kokospiena
  • 100 g mannas
  • 2 olas
  • 6 ēdk. cukura
  • 2 ēdk. kokosriekstu skaidiņu
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 deserta karote rīvētas citrona miziņas
  • 1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas


Pagatavošana 

Reklāma
Reklāma

(30 minūtes + laiks atdzesēšanai)

  1. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu. Gan pāksti, gan mīkstumu uzvāri kopā ar kokospienu, cukuru, apelsīnu un citronu miziņām.
  2. Iesijā mannu, vēlreiz uzvāri, tad noņem no uguns un atstāj, lai 10 minūtes briest.
  3. Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus iemaisi karstajā mannā. Baltumus saputo stingrās putās un arī iecilā mannā. Uz 3 stundām ieliec ledusskapī.
  4. Sausā pannā viegli apgrauzdē kokosriekstu skaidiņas un pirms pasniegšanas pārkaisi pudiņam.

Saistītie raksti