Brokastīs – auzu pārslu un proteīna pudiņš ar čia, burkāniem un kokosriekstiem
Olbaltumvielām un ogļhidrātiem bagāta pudiņa recepte, ko piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone. Pamēģini!
.jpg-696x464.jpg)
FOTO: Publicitātes foto
(Foto: Viktorija Kožemjakina)
Sastāvdaļas:
(4–6 personām)
- 150 g auzu pārslu
- 300 grieķu jogurta
- 2 ēdamk. riekstu sviesta
- 400 ml piena
- 30 g čia sēklu
- 1 vidēji liels, sarīvēts burkāns
- 40 g kokosriekstu skaidiņu
Pasniegšanai:
- 4 tējk. riekstu sviesta
- 4 ēdamk. medus
- sauja zemesriekstu vai citu riekstu
- ogas
Pagatavošana
- Iepriekšējā vakarā sajauc auzu pārslas, grieķu jogurtu, riekstu sviestu, pienu, čia sēklas, kokosriekstu skaidiņas un rīvētu burkānu – sanāks diezgan šķidrs maisījums.
- Lej to pa individuālām formiņām un novieto ledusskapī uz nakti.
- No rīta pasniedz, rotājot ar riekstu sviestu, medu, riekstiem un ogām.