Siera un seleriju uzkodas

Viegla un veselīga uzkoda karstām vasaras dienām. Ja nepatīk asā ķiplogu garša, tad var iztikt arī bez tiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viegla un veselīga uzkoda!

Sastāvdaļas:

Notecināta rikota                                  250 g

Sadrupināts zilais siers                            125 g

Piens vai skābs krējums                          60 g

Sakapātas ķiploka daiviņas                       2 gab.

Sīki sakapāti maurlociņi                           1 ēd.k.

Olīveļļa                                                1 ēd.k.

Lieli seleriju kāti                                    10 gab.

Sāls un melnie pipari

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Rikotu liek bļodā. Pievieno zilo sieru un pienu, samīca viendabīgā krēmā. Pievieno ķiplokus, maurlociņus, eļļu, sāli un piparus un rūpīgi samaisa.

2. Uzliek vāku un uz stundu ievieto ledusskapī.

3. Seleriju kātus notīra un nomizo. Sagriež ~8 cm garos gabalos.

4. Seleriju kātos iepilda siera maisījumu, pārkaisa ar pētersīļiem un pasniedz.

 

Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds

 

Sastāvdaļas