Magoņu biezpienrausis. Ideāls gardums Lieldienu galdam!

Lieldienas ir pavasara gaidītākie un gaišākie svētki. Vienalga, vai svinam tos kristīgā vai latviskā noskaņā. Un kas gan ir svētki bez svinību galda ar gardiem cienastiem?!
Neierasts gardums Lieldienu svētkiem. Izmēģini!

FOTO: Eva Lanka

Neierasts gardums Lieldienu svētkiem. Izmēģini!

Recepti piedāvā Eva Lanka, divu bērnu mamma un ēst gatavošanas entuziaste.

 

Pirmo reizi šādu rausi ēdu pirms daudziem gadiem, esot ciemos pie draudzenes Rīgā. Toreiz apmeklējām kādu kafejnīcu, kur, nopērkot kūkas gabaliņus, iegūtie ienākumi tika ziedoti dzīvnieku patversmei. Un, baudot šo rausi, sapratu, ka man noteikti ir tāds jāpagatavo! Tad, nu, meklējot un eksperimentējot, nonācu pie kārotā rezultāta. Lepojos, jo vēl nav atradies neviens, kam tas negaršotu.

 

Mīklai:

  • 300 g kviešu miltu
  • 130 g auksta sviesta
  • 100 g cukura

 

Pildījumam:

Reklāma
Reklāma
  • 750 ml piena
  • 100 g auksta sviesta
  • 150 g cukura
  • 360 g biezpiena
  • 2 olas
  • 150 g mannas graudu
  • 150 g magoņu

 

Pagatavošana

Mīklas sastāvdaļas saberž drupačās. 2/3 no tām ieklāj stingri cepampannā (izmantoju 28 cm izmēra apaļo veidni ar noņemamām malām, taču noteikti var izmantot arī kantaino formu). Pārējās drupačas atstāj virskārtai. Liek ledusskapī atdzesēties – gan cepamtrauku, gan atlikušās drupačas. 

 

Kamēr mīkla atdzesējas, gatavo pildījumu. Pienu, sviestu un cukuru liek katliņā un karsē, līdz pienam parādās pirmie burbuļi. Šķidrumu maisa karsējot. Pēc tam noņem no plīts un kārtīgi iemaisa mannu, magones. Masai jābūt bez kunkuļiem. Atstāj 10 minūtes uzbriest. 

Biezpienu saputo kopā ar olām. Sajauc abas masas kopā un lej cepamtraukā uz mīklas pamatu. Pārkaisa atlikušās drupačas. Rausi cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes un 200 grādos aptuveni 10 minūtes, līdz augša zeltaini brūna. Ēd atdzesētu.

Saistītie raksti