Papildini mazuļa ēdienkarti! Baltās zivs un kabaču biezenis ar kinzu un ingveru

Iekļaujot mazuļa ēdienkartē veselīgās omega-3 taukskābes, tiek veicināta bērna smadzeņu attīstība, īstermiņa un ilgtermiņa atmiņa, kā arī tām ir daudz citu pozitīvo īpašību.
Omega-3 taukskābes ir ļoti nepieciešamas mazuļa un bērna uzturā.

FOTO: Shutterstock.com

Omega-3 taukskābes ir ļoti nepieciešamas mazuļa un bērna uzturā.

Sastāvdaļas:

  1. 1 ēdamk. olīveļļas
  2. 1 vidēja izmēra baltās zivs fileja (piemēram, tilapija, jūras asaris, plekste)
  3. 120ml (½ tases) ūdens, dārzeņu vai zivs buljona bez sāls
  4. 1 vidēja lieluma kabacis
  5. ½ tējkarotes smalcinātu kinzas zaļumu
  6. ½ tējkarotes svaigi rīvēta ingvera

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Cepeštraukā kopā ar zivi liek 1 vidēja lieluma kabaci, kas sagriezts gabaliņos.
  • Cepamtrauku un zivi ieziež ar olīveļļu.
  • Cep 200 grādos 10-15 minūtes vai līdz brīdim, kad zivs ir pilnībā izcepusies
  • Tad atdzesēto zivi un kabaci saliek blenderī un sablendē viendabīgā biezenī, pakāpeniski pievienojot šķidrumu. Pirms blendēšanas pievieno arī ½ tējkarotes sasmalcinātu kinzas zaļumu un ½ tējkarotes svaigi rīvēta ingvera.

Saistītie raksti