Tik gards, ka nevar beigt ēst – maizes pudiņš ar sezonas augļiem

Iepriekšējā vakarā sagatavojama veselīgu brokastu recepte, kas garšos gan skolas bērniem, gan viņu vecākiem. Piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
(Foto: Viktorija Kožemjakina)

FOTO: Publicitātes foto

(Foto: Viktorija Kožemjakina)

Sastāvdaļas:

(4–6 personām)

  • 250–300 g maizes (vislabāk izvēlēties pilngraudu vai kliju)
  • 3 olas
  • 170 g grieķu jogurta vai piena dzēriena ar augstu proteīna saturu 
  • 300 g piena
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 ēdamk. brūnā cukura
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1–2 sezonas augļi (nektarīni, persiki, aprikozes, bumbieri, āboli, plūmes utt.)
  • cukurs pārbēršanai
     
Reklāma
Reklāma

Pagatavošana 

  1. Iepriekšējā vakarā lielā bļodā sajauc olas, grieķu jogurtu, pienu, brūno cukuru, vaniļas cukuru un kanēli. 
  2. Sagriež maizi palielos kubiņos un iemērcē olu–piena maisījumā. Apmaisa, lai maisījums iesūcas maizes gabalos no visām pusēm. 
  3. Sagriež augļus un pievieno maizei, visu viegli apmaisa. 
  4. Ietauko cepamo formu ar sviestu un pārliek maizes pudiņu tajā. 
  5. Noklāj ar pārtikas plēvi vai foliju un novieto ledusskapī uz nakti. 
  6. Nākamajā rītā uzreiz pēc pamošanās ievieto formu ar pudiņu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem.
  7. Cep aptuveni 40 minūtes. 
  8. Pasniedz siltu kopā ar grieķu jogurtu, medu vai vaniļas mērci.  

Saistītie raksti