Tik gards, ka nevar beigt ēst – maizes pudiņš ar sezonas augļiem
Iepriekšējā vakarā sagatavojama veselīgu brokastu recepte, kas garšos gan skolas bērniem, gan viņu vecākiem. Piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
.jpg.jpg-696x464.jpg)
FOTO: Publicitātes foto
(Foto: Viktorija Kožemjakina)
Sastāvdaļas:
(4–6 personām)
- 250–300 g maizes (vislabāk izvēlēties pilngraudu vai kliju)
- 3 olas
- 170 g grieķu jogurta vai piena dzēriena ar augstu proteīna saturu
- 300 g piena
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 2 ēdamk. brūnā cukura
- 1 tējk. malta kanēļa
- 1–2 sezonas augļi (nektarīni, persiki, aprikozes, bumbieri, āboli, plūmes utt.)
- cukurs pārbēršanai
Pagatavošana
- Iepriekšējā vakarā lielā bļodā sajauc olas, grieķu jogurtu, pienu, brūno cukuru, vaniļas cukuru un kanēli.
- Sagriež maizi palielos kubiņos un iemērcē olu–piena maisījumā. Apmaisa, lai maisījums iesūcas maizes gabalos no visām pusēm.
- Sagriež augļus un pievieno maizei, visu viegli apmaisa.
- Ietauko cepamo formu ar sviestu un pārliek maizes pudiņu tajā.
- Noklāj ar pārtikas plēvi vai foliju un novieto ledusskapī uz nakti.
- Nākamajā rītā uzreiz pēc pamošanās ievieto formu ar pudiņu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem.
- Cep aptuveni 40 minūtes.
- Pasniedz siltu kopā ar grieķu jogurtu, medu vai vaniļas mērci.