Brokastīm vai vakariņām – sāļās vafeles ar ceptas olas dekoru
Salds vai sāļš? Katram savs, tāpēc kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede apvieno divus vienā – viņa kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski cep sāļās vafeles, kas greznotas ar ceptas olas dekoru.

FOTO: Publicitātes foto
Gardas vafeles neparastākām brokastīm vai vakariņām.
Nepieciešams:
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 7,43 eiro
Cena par porciju: 1,86 eiro
Mīklai:
- 400 ml kefīra
- 200 g kviešu miltu
- 200 g “Tilsit” siera
- 100 g sviesta
- 2 olas
- 1 ēdamk. garšvielu maisījuma
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 10 g zaļo loku
- sāls pēc garšas
- eļļa cepšanai
Majonēzei:
- 2 olu dzeltenumi
- 180 ml olīvu izspaidu eļļas
- puse citrona
- 2 tējk. sinepju
- sāls, pipari pēc garšas
Pasniegšanai:
- 4 olas
- 50 g spinātu

Pagatavošana
- Uz lēnas uguns izkausē sviestu.
- Lielā bļodā sarīvē sieru, pievieno kefīru, kausēto sviestu un olas dzeltenumu.
- Olas baltumu sakuļ tādā konsistencē, ka, apgāžot bļodu otrādi, tas nekrīt ārā.
- Traukā ar olu dzeltenumiem ber miltus un garšvielu maisījumu, cepamo pulveri un sāli pēc garšas, kā arī pievieno sakulto olbaltumu.
- Sagriež lokus un iemaisa mīklā.
- Lej nedaudz mīklas vafeļu pannā, cep, līdz vafeles ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
- Atkārto, līdz visa mīkla ir izlietota.
- Pagatavo majonēzi: mazā bļodiņā sajauc olu dzeltenumus, olīveļļu, pierīvē citrona mizu un izspiež sulu. Pievieno sinepes, sāli un piparus pēc garšas.
- Ar mikseri vai rokas maisītāju puto, līdz iegūta viendabīga majonēze.
- Izcep četras olas pasniegšanai.
- Uz katras vafeles liek nedaudz majonēzes, virsū kārto ceptu olu un svaigus spinātus.