Brokastīm vai vakariņām – sāļās vafeles ar ceptas olas dekoru

Salds vai sāļš? Katram savs, tāpēc kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede apvieno divus vienā – viņa kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski cep sāļās vafeles, kas greznotas ar ceptas olas dekoru.
Gardas vafeles neparastākām brokastīm vai vakariņām.

FOTO: Publicitātes foto

Gardas vafeles neparastākām brokastīm vai vakariņām.

Nepieciešams:

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 7,43 eiro
Cena par porciju: 1,86 eiro

 

Mīklai: 

  • 400 ml kefīra
  • 200 g kviešu miltu 
  • 200 g “Tilsit” siera 
  • 100 g sviesta 
  • 2 olas 
  • 1 ēdamk. garšvielu maisījuma
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 10 g zaļo loku
  • sāls pēc garšas
  • eļļa cepšanai

 

Majonēzei:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 180 ml olīvu izspaidu eļļas 
  • puse citrona
  • 2 tējk. sinepju 
  • sāls, pipari pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

Pasniegšanai: 

  • 4 olas 
  • 50 g spinātu

 

Pagatavošana

  1. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. 
  2. Lielā bļodā sarīvē sieru, pievieno kefīru, kausēto sviestu un olas dzeltenumu. 
  3. Olas baltumu sakuļ tādā konsistencē, ka, apgāžot bļodu otrādi, tas nekrīt ārā.
  4. Traukā ar olu dzeltenumiem ber miltus un garšvielu maisījumu, cepamo pulveri un sāli pēc garšas, kā arī pievieno sakulto olbaltumu. 
  5. Sagriež lokus un iemaisa mīklā. 
  6. Lej nedaudz mīklas vafeļu pannā, cep, līdz vafeles ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
  7. Atkārto, līdz visa mīkla ir izlietota.
  8. Pagatavo majonēzi: mazā bļodiņā sajauc olu dzeltenumus, olīveļļu, pierīvē citrona mizu un izspiež sulu. Pievieno sinepes, sāli un piparus pēc garšas. 
  9. Ar mikseri vai rokas maisītāju puto, līdz iegūta viendabīga majonēze.
  10. Izcep četras olas pasniegšanai. 
  11. Uz katras vafeles liek nedaudz majonēzes, virsū kārto ceptu olu un svaigus spinātus.

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti