Sirsniņvafeles ar biezpienu un skābo krējumu cienastam bērnudārzā

Uz jautājumu, ko meita vēlas aiznest cienastā Lieldienu svinībām bērnudārzā, manas četrgadnieces atbilde bija ātra un nepārprotama – vafelītes kā sirsniņas! Ja tā, tad cepam ar', turklāt ne jau šādas tādas, bet ar biezpienu un skābo krējumu.
Bērniem ērti paņemams našķis, un parasti visiem garšo.

FOTO: Shutterstock.com

Bērniem ērti paņemams našķis, un parasti visiem garšo.

Vajadzēs:

  • 6 olas (vēlams lauku)
  • puskrūzi cukura
  • paciņu (8 g) vaniļas cukura
  • krūzi miltu
  • tējk. cepamā pulvera
  • 200 g irdena biezpiena (man patīk “Smiltenes” ražojuma)
  • 200 g skābā krējuma
  • 150 g sviesta

 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno iepriekš izkausētu sviestu un atkal visu sakuļ. 
  2. Masai liek klāt irdeno biezpienu un krējumu un visu rūpīgi sajauc.
  3. Tagad pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri un atkal visu kārtīgi samaisa. Masai jābūt vijīgai un viendabīgai (ar maziem biezpiena graudiņiem, bet ne miltu kunkulīšiem).
  4. Cep vafeļu pannā zeltaini brūnas (vai pa kādai porcijai nedaudz melnīgsnējas, kā sanāca man). 

Saistītie raksti